Proiectul POSDRU ”Femei active pentru integritate și responsabilitate” - oportunităţi de dezvoltare profesională pe piaţa forţei de muncă

Proiectul POSDRU/144/6.3/S/134919 “Femei active pentru integritate şi responsabilitate”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, implementat de către Asociația Română pentru Transparență (Transparency International Romania), în parteneriat cu Universitatea Spiru Haret, se află în plină derulare.

În cadrul proiectului, se desfășoară cursurile de calificare lucrător în comerţ nivel 1 (COR 5220.1.1) precum și cursuri de antreprenoriat integru.

O a II-a grupă din cadrul proiectului, aferentă regiunii Bucureşti-Ilfov a încheiat cursurile de calificare lucrător în comerţ nivel 1. Formatorul acestei grupe a fost pe parcursul celor 120 de ore de teorie doamna profesor universitar Luminița Pistol, un specialist cu o vastă experiență atât didactică cât și profesională în domeniul comerțului interior și al tranzacțiilor comerciale internaționale.

Cursantele au putut să se familiarizeze cu ultimele tendințe și evoluții referitoare la conceptele de bază ale activității comerciale, principiile care stau la baza competențelor cerute lucrătorilor comerciali sau noțiunile atât de interesante referitoare la amenajarea spațiilor de vânzare moderne.

În urma interacțiunii cu doamna profesoară și cu colegele, o serie de cursante au dorit să-și facă cunoscute impresiile după terminarea acestui modul de curs:

Calea Daniela (cursantă FAIR): Participarea la acest proiect a însemnat pentru noi o oportunitate de a ne dezvolta profesional, mai ales că acest curs se continuă cu dezvoltarea competenţelor antreprenoriale.

Petrescu Daniela Ortansa (cursantă FAIR): A fost o experienţă plăcută, interesantă, am interacţionat cu noi persoane, am cunoscut un profesor minunat doamna Luminiţa Pistol. Apreciez, de asemenea, faptul că modulele de teorie s-au intercalate cu cele de practică.

Stoica Gabriela (cursantă FAIR): A fost o ocazie să îmi însuşesc o serie de cunoştinţe teoretice şi practice necesare desfăşurării corecte a activităţii de lucrător în comerţ. Trebuie să precizez pe această cale că mulţumesc tuturor persoanelor implicate în acest proiect: doamnei Petronela Gârdan care m-a anunţat în cadrul unei sesiuni de informare despre existenţa acestor cursuri, doamnei Profesoare Luminiţa Pistol care ne-a tutorizat pe durata celor 120 de ore de teorie şi 240 de ore de practică, domnului Daniel Gârdan care ne-a ajutat de-a lungul orelor de practică şi nu în ultimul rând întregii echipe pentru că m-au selectat oferindu-mi astfel oportunitatea absolvirii unor cursuri foarte interesante şi utile.

Cursurile vor continua în perioada următoare cu alte serii de cursante în regiunile de dezvoltare aferente judeţelor: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui, Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea, Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea, Bucureşti, Ilfov.

Pentru toate doamnele şi domnişoarele interesate să participe la aceste cursuri este important de ştiut că sunt vizate preponderent tinerele până în 25 de ani şi femei peste 40 de ani, cu studii minime obligatorii de VIII şi respectiv X clase. Pentru înscrierea în cadrul proiectului este necesară trimiterea unui email la adresa: fair@spiruharet.ro şi completarea tuturor documentelor cerute de către echipa de implementare.

 

Specialist informare şi comunicare:

Lector univ. dr. Gârdan Iuliana Petronela