Femei active pentru integritate și responsabilitate - comunicat de presă

Final de cursuri pentru primele grupe de lucrător comercial din proiectul FAIR

Prima grupă de doamne care au urmat cursurile de calificare lucrător în comerţ din cadrul proiectului POSDRU - "Femei active pentru integritate şi responsabilitate" a finalizat cu succes modulele teoretice şi practice. Asociaţia Română pentru Transparenţă în parteneriat cu Universitatea Spiru Haret continuă să deruleze acest proiect care le oferă reprezentantelor sexului frumos şansa unei noi cariere.

Cele 7 săptămâni de cursuri şi activităţi practice au trecut uimitor de repede, după cum declară participantele care apreciază îmbinarea fericită dintre teorie şi practică.

"Pe parcursul a şapte săptămâni, am învăţat şi am acumulat informaţii benefice pentru a putea activa în domeniul comerţului. Deoarece, pentru mine, cursul a fost unul destinat startului pregătirii în acest domeniu, am fost plăcut surprinsă de faptul că teoria s-a îmbinat foarte bine cu practica.", Alecu Hermina - cursant FAIR

"Mi-a plăcut în mod deosebit modul în care domnul profesor Pistol Gheorghe a reuşit să îmbine partea teoretică cu exemplificări practice din experienţa dânsului de muncă în comerţ, astfel încât noi să reuşim să reţinem uşor anumite aspecte importante ale cursului.", Preda Teodora Anda - cursant FAIR

"Apreciez implicarea şi deschiderea organizatorilor în promovarea egalităţii şi susţinerea femeilor. Participarea la acest curs mi-a dat oportunitatea de a învăţa, de a cunoaşte oameni interesanţi şi de a vedea oportunităţile din câmpul muncii.", Simona Călugăriţa - cursant FAIR

Cursurile vor continua în perioada următoare cu alte serii în regiunile de dezvoltare aferente judeţelor: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui, Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea, Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea, Bucureşti, Ilfov.

Pentru toate doamnele şi domnişoarele interesate este important de ştiut că sunt vizate preponderent tinerele până în 25 de ani şi femei peste 40 de ani, cu studii minime obligatorii conform legislaţiei în vigoare în momentul absolvirii.

Pentru înscrierea în cadrul proiectului este necesară trimiterea unui email la adresa: fair@spiruharet.ro şi completarea tuturor documentelor cerute de către echipa de implementare.

Proiectul POSDRU "Femei active pentru integritate şi responsabilitate" este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!, la solicitarea Asociaţiei Română pentru Transparenţă şi este implementat în parteneriat cu Universitatea Spiru Haret.

Specialist informare şi comunicare:

Lector univ. dr. Gârdan Iuliana Petronela