Femei active pentru integritate şi responsabilitate

La un pas de absolvire a cursurilor de calificare lucrător în comerţ nivelul 1 în cadrul proiectului POSDRU/144/6.3/S/134919!

Universitatea Spiru Haret este implicată în mod activ în derularea de proiecte europene care vizează egalitatea de şanse şi integrarea pe piaţa muncii. În prezent noi grupe încheie activităţile aferente cursurilor de calificare lucrător în comerţ nivelul 1 din cadrul proiectului POSDRU „Femei active pentru integritate şi responsabilitate” corespunzător regiunii Bucureşti-Ilfov şi se pregătesc să susţină examenul de absolvire pentru aceste cursuri.

Teoria şi practica s-au împletit cu succes de-a lungul celor 360 de ore aferente cursurilor de calificare lucrător în comerţ. În urmă cu doar câteva zile, sediul Didactica al Universităţii Spiru Haret a fost gazda ultimelor întâlniri dintre formatori şi cursante, întâlniri premergătoare examenului de absolvire.

Pentru a le spulbera emoţiile cu privire la evaluarea pe care urmează să o susţină în perioada următoare, cursantelor le-au fost prezentate cerinţele şi structura probelor examenului final.

O altă temere pe care cursantele o au cu privire la examenul final o reprezintă comisia de evaluare, care de cele mai multe ori are tendinţa „să-i sperie” pe cei examinaţi. Cu această ocazie, s-a vorbit şi despre etapa următoare din proiect – desfăşurarea cursurilor destinate antreprenoriatului integru sub egida Asociaţiei  Române pentru Transparenţă. 

Formatorii au reprezentat o garanţie pentru buna derulare a proiectului. Cadrele didactice haretiste, bine pregătite şi documentate, au oferit cursantelor cele mai bune sfaturi în vederea alegerii viitoarei profesii.Cursantele au apreciat foarte mult informaţiile acumulate în cadrul proiectului POSDRU „Femei active pentru integritate şi responsabilitate” şi au ţinut să pună în evidenţă valoarea acestor cursuri.

Universitatea Spiru Haret şi-a câştigat prestigiul în timp şi, cu această ocazie, şi-a creat o „reţetă” proprie a succesului. În cazul de faţă, ecoul proiectului FAIR a fost apreciat de toate cursantele. Programul este recomandat şi altor doritoare, atât de formatori cât şi de participantele din proiect.

Femeile interesate de cursurile oferite prin proiectul POSDRU FAIR şi care au domiciliul în una din regiunile de dezvoltare Bucureşti Ilfov, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Sud Est, Nord Est pot contacta echipa de implementare la adresa de email: fair@spiruharet.ro.

Proiectul POSDRU "Femei active pentru integritate şi responsabilitate" este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în oameni!, la solicitarea  Asociaţiei  Română pentru Transparenţă şi este implementat în parteneriat cu Universitatea Spiru Haret.